X
top

Jordi Camell

Jordi Camell (Llorenç del Penedès, 1959) és un pianista català de llarg recorregut format a Tarragona, Barcelona, París i Londres. Un artista dotat d’una marcada capacitat de comunicació, claredat en l’exposició ar- tística, so transparent amb una variada gamma de colors. Ha participat en nombrosos concerts per tot Europa.

El 1992 es va presentar dins la temporada Ibercàmera i al 1994 al Palau de la Música Catalana de Bar-celona. Ha actuat com a solista amb diferents orquestres: l’OBC de Bar-celona, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Filharmonia de Cambra de Barcelona, la Orquesta Ciudad de Granada o la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. Jordi Camell és un músic despert i obert a tots els estils i disciplines.

Ha col·laborat amb l’actriu Vicky Peña, amb el ballarí Cesc Gelabert i amb l’actor i director Mario Gas. Entre la quinzena d’àlbums que ha editat destaquen la Integral per a piano de Pau Casals en World Premiere Recording, Chopin Variations, Abans i després d’Iberia d’Al- béniz, la Integral per a piano de Robert Gerhard i diverses Goyescas d’E. Granados, i els Quadres d’una exposició de Mussorgski. És professor de piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Aquests darrers anys ha donat concerts i màster classes a: Central Conserva- tory of Music de Xiamen (Xina), Frederic Chopin University of Music de Varsòvia (Polònia), Faculty of Arts de Nis (Sèrbia), Gnessin Russian Academy of Music (Moscou), West Virginia University (Morgantown, EEUU), University of Kentucky School of Music (Lexington, EEUU) i Academy of Music de Cracòvia. No ha deixat mai de banda tot el que envolta el món de les lletres, el pensament i la literatura. És autor d’un assaig sobre el silenci en Debussy (Passos en el silenci) i és doctorand a la Universitat de Barcelona.

Bio CATBio ESBio FRBio EN